Shopping helg :D

Nu har det inte blitt så mycket utav bloggandet under helgen, har knappt varit hemma faktiskt, eller så har jag mest haft nått att göra hela tiden (:
Vaknade vid 8 i lördags morses, gjorde mej i ordning och vid 9 bar det iväg till IKEA, denna underbara affär! (:
Blev en massa shoppande, men ändå en del som jag saknar faktiskt till bäbis, men de har jag tid till och shoppa sen med! Blev iaf;

- en spjälsäng
- skötbord
- en ny hylla till album osv
- nytt vitrinskåp
- ny fin skänk

plus en massa, massa små saker (: Är så underbart att gå på IKEA när man för en gångs skull verkligen har pengar till det!
Och sen igår morse, eller förmiddag kan man väl säga, vaknade inte föräns halv 11, helt sjukt! Men så åkte vi iaf ner till l Ullared en svänga, för att köpa lite andra småsaker som man inte köpte på IKEA då, en termos, en vattenkokare och en babyvakt bland annat. Så nu känner man sig ganksa så förberedd på om det skulle vilja komma en bäbis i dagarna (:

Enligt nära och kära så säger dom att magen har sjunkt, och att det kanske kan vara på gång. Hade jue varit sjukt roligt, men själv vågar jag verkligen inte hoppas på varken det ena eller det andra, utan det som sker det sker.

Idag har jag skruvat ihop den sista möbeln som var kvar, vilket var skänken, så nu är allt ihop, bara lite små pill kvar med vitrinskåpet och så. Annars är de nu hur fint som helst här hemma :D Sen har det varit en riktig tvättardag, har tvättat säkert en 6 maskiner tvätt idag, tack och lov att det var fint väder så man kunnat hänga ute det. Men nu är bäbis alla första kläder tvättade och ska bara torkas för att sedan läggas i byrån (:

Nu är vi redo för att bäbis kommer tack! (:

Dumhuven ?!!?

Jag visset att jag hade fyllt i mitt kontonummer på mina papper som jag skickade till Försäkringskassan, och jag kollade även på mina sidor på Försäkringskassan.se, där står mitt kontonummer och vilken bank som ag tillhör, men ÄNDÅ får jag en utbetalningsavi med posten!!?? Varför? Känns ganska så lätt meningslöst?
Ahja, fått mina pengar iaf men ändå..

Dumhuven?!

Skumma försäkringskassan!

Skulle jue fått mina pengar för min första tid på havandeskapspenning idag, men än har det inte trillat in en krona på kontot, trots att det står på deras sida, eller min sida på deras sida, att det ska betalas ut idag.
Det får bara inte krångla nu, för lördag bär det av till IKEA, åh gud vad jag längtar! Älskaar inte alls den affären! (: Ahja, får ha lite tålamod och kolla om några timmar igen.
Men tycker banne mej att det ska ramla in på dygnskiftet direkt.


Riktigt ful vana!

Ah det tycker jag verkligen att jag har lagt till med, men ack så gott det ändå är! (:
Brukar vakna tillsammans med Daniel innan han går till jobbet vid sex, halv sju nånting, sen går jag och lägger mej igen och vaknar vid 10 igen!! Riktigt ful van tycker jag. :D Är jue verkligen inte ens så trött att jag behöver somna om, men det är bara gott att dra sej!
Idag var nog värst av alla dagar. Var helt pigg när Daniel gick i morses, men somnade till strax efter 7 igen, han kom hem igen vid en 8 tror jag för han hade glömt nån såg, vaknade vid kvart över nio och gick på toa, somnade om igen till 10.48!! Den är illa tycker jag, det slog alla rekord! :D
Men samtidigt så har jag ingenting att passa tiden till, så varför ska jag upp och hoppa tidigt? Samtidigt som det verkligen känns att man sover bort halva dagen! Men, det är väl nu som man ska passa på va? Ett par veckor till iaf (:

Inga planer alls för dagen idag, önskar faktiskt bara att det skulle gå bättre skit på TV om dagarna så man bara kunde bädda ner sig i sin nya soffan och mysa hela dagen, men de finns verkligen inget bra att blänga på!
Någon som kan komma hit med lite sällskap och några goa filmer? :D Hehe.

En vanlig dag

Jahaja, då är man hemma igen. Varit i staden och hämtat babyskyddet, ganska nöjd med den ska jag säga. Inte ny, men den är helsöt! (:
Blev inte att hämta mina blinkersglas idag, då bara hälften hade kommit idag och resten skulle komma på fredag, KANSKE, så då fick det vänta.
Varit enna sväng ute i Roasjö med och busat lite med Moxen och tjötat skit med syster. Är bra lite vad man orkar med numer en dag alltså. Kom hem, gick ur bilen och kom knappt innanför dörren för att foglosningen satte igång på riktigt allvar. Fy bubblan vad det ska vara jobbigt. Kan undra om det kommer att ge med sig med en gång som bäbis kommit, för det kan jag säga att jag verkligen hoppas på! Desto närmare förlossningen som jag kommer, tycks det verkligen bara bli mer intensivt. Ganska trött med efter att fått sova så illa inatt, men tur att man inte behöver gå och jobba eller liknande iaf som sagt!

Vecka 37 idag (: (36+0)

Kommer bäbis tidigare än väntat eller vad tror du? Själv har jag ingen aning. Men många som tror sig veta säger att den kommer komma inom 2 veckor ungefär, man kan väl hoppas! :D

Knappt jobbig natt..

Gick och la mej, runt 11 tiden, kollade TV till dryga kvart i 12, tog en samarin innan jag somande för jag kände att det var på gång. Somnade ganska gott, vaknade för över en halvtimma sen av en jävla halsbränna och har nu tagit en ny samarin, men verkar inte fungera.
Så nu sitter jag här, gott trött är jag också. Tur att man inte har några större förpliktelser imon bara.

Idag var det löning, besiktning av bilen och storhandling som stod på schemat. Gott att komma utanför huset lite faktiskt. Men satan vad jobbigt det har blitt nu att köra bil, obekvämt och tungt.. Men men.

Besiktigade pärlan, fick två tvåor, kostade mej bara 2100, mindre kul, men ack så nödvändigt. Handlade grejjerna så nu är de bara för älskling att reparera (:
Passade även på att beställa nya blinkersglas fram och till skärmarna, för dom är allt annat än vackra.

Mailade på ett barnskydd i stan idag med, och fick ett svar att den var min om jag ville ha den, så det bär av samtidigt till stan imon för att hämta den. Skönt att det är avklarat. Och på lördag bär det av till underbara IKEA (: Kommer knappt gå åt några pengar alls där denna gången (: Det är det värt, bäbis är värd alla pengar i världen!

Såå, får väl sitta här en stund till, innan jag försöker sova igen. Såg jue inte ut som att det visades något vettigt på TV heller. Underbara natt!

Åh en sån dag..

fattar inte varför jag varje dag ska vakna upp och känna såhär?
ingen lust till att göra något, men samtidigt så rastlös så jag spyr? varför blir det så? känt mej mest depp den senaste veckan, orkar inte prata med någon om det heller.
borde väl vara början av det lyckligaste för mig just nu? är så rädd att jag ska fortsätta känna såhär sen också.

har mest ont i magen, alltså inte ont I, men på, som att det spänner och spricker, men det inte gör det, 24/7, vilket gör en depp bara de. nu är de drygt 3½ vecka kvar innan man kanske kan andas ut lite, men de är lång tid bara de. vet inte vad jag ska göra snart.

Lycklig samtidigt som ledsen i ögat :/

Känns som att man för det mesta sitter hemma ensam numer. Men ikväll är det faktiskt ett undantag, älsklingen är och förhoppningsvis köper en gräsklippare, då våran hade beslutat sig för att säga tack och hej detta året. Måste jue klippa gräset jue! Men nu börjar jag tycka att det tar en fasligt lång tid alltså.. :(

Fick ett sms innan, som jag absolut inte hade förväntat mig skulle komma på 2 veckor iaf. Beställde en ny soffa för dryga månaden sen och den skulle inte komma föränns veckka 22 eller 23, men har vackert redan kommit till lagret, fy fan vad roligt kan jag säga, för den är sjukt efterlängtad! MEN, de tråkiga då, kan inte hämta den troligtvis föränns på onsdag för att jag inte får min lön föränns på tisdag, så snacka om att man blev bra ledsen i ögat! Vill jue ha min vackra soffa NU NU NU !! :D

Men, den som väntar på något gott, väntar ALLTID för länge? :D
Sååååå vacker! :)


Försäkringskassanbajs!

Den 6 april beslöt jag mej för att jag inte orkade gå och jobba mer och istället söka hjälp för mina foglossningar. Så jag ringde Vårdcentralen den dagen, och fick ingen tid föränns 2 dagar senare, den 8 april. Träffade då en dansk läkare som jag knappt fattade ett ord av vad han sa, och han fattade knappt att jag med min stora mage var gravid, och sökte för foglossning. Men efter många om och men, så förstod vi varandra och han sjukskrev mig fram tills dess att jag skulle gå på min havandeskapspenning som skulle starta den 22 april.
Lämnade inte papper och allt till min arbetsgivare och sa "farväl" då det skulle troligtvis vara sista gången som jag såg dem, då min anställning slutade samtidigt. (?!!)

MEN, fick förra veckan ett brav från försäkringskassan där dom skrev att dom hade fått medicinsktunderlag för sjukskrivning men inte någon sjukanmälan.
För det första: Ska det ta  månad innan ni kan höra av er angående något sånt?
För det andra: Vad fan håller dom på med?!! - min förra arbetsgivare dvs.

Ringde upp dom, och hon svarade med att det skulle hon kolla upp och sen ringa mej. Fick aldrig något samtal tillbaka, detta var på onsdagen, så jag ringde i måndags och pratade med FK, och hon (surkärringen) att jo, dom hade fått ett samtal förra veckan om att jag skulle vara sjukskriven och dom hade skickat ut en blankett till mig som jag skulle fylla i. Bra sa jag, men vadå, vadå för fan blankett?!

Fick blanketten idag, och det var nog det löjligaste jag sett. Dom har alltså fått medicinskunderlag, från en läkare, som beskriver varför som jag inte kan jobba osv, och det krävs inte en hjärnkirurg för att förstå varför migg jobb som städare var krävande för mig att utföra när jag har foglossningar. MEN då ska jag beskriva med egna ord varför som jag inte kunde jobba, vad jag jobbar med, och hur mycket sjukpenning som jag söker för, heltid, halvtid eller ah, whatever. Och allt detta, för att jag ska få pengar för 3 DAGAR utav FK, för resten landar jue på min arbetsgivare, WTF!??

Men men, skickar in skiten imon, och pengarna kommer jue som förväntat inte att komma i tid iaf. KUL. Men, det gäller jue bara 3 dagar, så det kan jag nog leva med.

Men faen, att det ALLTID ska krångla?


OMG!

hur varmt kan det vara idag då? Och här sitter man, helt fullkomligt uttråkad, och orkar samtidigt inte ta sej någonstans. Varm som en gris, och vill mest bara lägga sig i en pool, men ingen sån har vi heller! Haha, nä de hade varit bra lyx :)
Hade kunnat göra vad som helst för en skvallerblaska och en god dricka och kanske en glass, tillsammans med lite sällskap, och bara satt sig i mina goa badenbaden liknande stolar på baksidan och bara tjötat skit i några timmar. De hade varit bra mys idag.
Men men, ensam är stark va?

Ont, det gör ont + bäbislycka (:

Jag har så förbaskat jäkla ont precis under min BHkant kan man säga, det värker, det sticks och det hugger till konstant. Främst när jag sitter ner, och det är något som verkligen gör mig förbannad och får mig att tappa bäbislyckan. Det är helt hemskt. Och jag har absolut ingen aning om vad det kan vara. Det är inte bäbis som är där med sina tassar och sparkar eller trycker, detta känns som att det är mer ytligt, fast samtidigt under huden. Bra jäkla irriterande. Ska till BM imon och ska då fråga henne vad hon kan tänka sig att det är, för det här vill jag inte känna av i 4 veckor till.
Foglossning det är en sak det, det kan jag kontrollera genom att ta det lugnt, eller lägga mig ner en timma eller så så blir det bättre, men det finns ingenting som hjälper mot detta, det är fruktansvärt.
Får hoppas verkligen att jag kan få mej något svar utav henne imon.



Känner mej snart sprickfärdig :)

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Dröm eller önskan?

Hade en riktigt skum dröm i morses efter att Daniel gått till jobbet.
Vet vart den kommer ifrn, då jag fick höra igår att en väns bäbis ligger fel och inte vill vända sig, så hon har fått planerat kejsarsnitt nu. Samma sak hände jue mej i drömmen.
Men herregud vad verklig den var! Fick se min bäbis ögon och allt genom ultraljudet, helskumt faktiskt.
Men "hon" (som dom sa i drömmen) låg uppåt och snett med kroppen, så jag skulle åka hem och packa en väska för att sedan komma till förslossningen på lördag.
Det skumma är nu att jag är helnervös över att gå till BM imon, är rädd för att hon ska säga att bäbis ligger fel. Imorgon blir jag nämligen tvungen att åka dit igen själv, då Daniel måste jobba i Björketorp imon. Så de förvånar mig inte om något inte står rätt till då, som förr-förra gången.

Samtidigt, så är jag riktigt jävla nervös och ser inte alls fram emot förlossingen, så frågan är egentligen om det var en dröm eller en önskan att de ska bli så.. För genom hela graviditeten så har jag önskat mej kejsarsnitt, är det konstigt?
alla säger till mig, att du vill inte göra kejsarsnitt, man vill föda vaginalt, men jag vill verkligen inte de!
Inte så att jag är rädd för smärtan, utan fine, den kommer att finnas där oavsett, men jag är nog mest rädd för efteråt, hur allting kommer kännas och allt..? Är jag cepe som tänker så?

Ensam är stark?

Är så fruktavsärt kluven just nu. Ena sekunden så känner jag att jag är så uttråkad, rastlös och sugen på att träffa folk och göra nått kul, medans jag andra sekunden inte vill träffa någon alls.
Vet inte om det beror på det som jag tog upp i mitt förra inlägg, att de flesta människor har så mycket åsikter att jag bara har blitt så anti-folk just nu, för det är enklast att slippa höra på allt?
Men fan vad jag känner mej ensam just nu, men det finns få just nu som jag verkligen trivs med.
Besitter nog just nu en sån oerhörd osäkerhet i mig själv, att det blir jobbigare att träffa någon då.

Saknar att ha en bästa vän, en bästa vän som man kan ty sig till om allting, för just nu så stänger jag bara inne mig själv för att det är enklast när jag är nere.

Saknar dej, saknar oss, det som en gång var.

Så mycket åsikter så lite ork.

Det är något som tycks finna i alla oändlighet bland människor som fått barn tidigare än sig själv.
Herregud, de är knappt att man orkar höra längre.
En känslig fråga är ammningen. Det är något som jag hädanefter inte kommer att ta upp själv och jag kommer undvika att prata om det om det kommer på tal.

Känns som att man inte ska få uppleva saker själv, utan alla som fått barn innan en själv, ska vara riktigt snabba med att berätta hur det kommer vara och hur man ska göra osv. Kan jag få uppleva saker själv och lära mig genom att leva? Jag kommer att göra allting på mitt sätt, oavsett vad någon har att säga om det.

Den som inte vet vid detta laget att jag ändå göra som jag vill, den känner inte mig.

Gör ett nytt försök.

Jag har så många gånger, skapat mej en blogg för att sedan låta den rinna ut i snaden pga ork, dålig fantasi eller ingen tid. Gör ett nytt försök nu när jag är hemmagåendes dagarna i ända.

Jag heter Jeanette, jag är 24 år gammal, gravid med mitt första barn i vecka 35 (34+6), går hemma på havandeskapspenning, arbetslös, oerhört tankfull och grubblig.

RSS 2.0